esmaspäev, 28. mai 2007

Kakaokissell


2 l piima või piima-veesegu (teen 1:1)
5 spl suhkrut
vaniljesuhkrut
2 spl kakaod
4 spl tärklist (tuleb paks kissell)
Piim või piima-veesegu panna keema, sinna lisada suhkruga segatud kakao ja vaniljesuhkur. Kui hakkab keema tõusma, siis tavaliselt panen juba natuke enne poole klaasi külma veega segatud tärklise, samal ajal hoogsalt segades. Kui tärklis panna siis kui juba kõvasti keeb, on oht, et keeb üle ja võivad tekkida tükid, aga kui natuke enne paneb, siis ei teki tükke kui korralikult samal ajal segada. Kui tärklis on sisse pandud siis segada keemiseni (peaks õige kohe keema hakkama), seejärel tõsta pott tulelt. Kui edasi segada, muutub magustoit vedelaks nagu vesi. Tõsta magustoidukaussidesse jahtuma. Serveerida moosi või marjadega.
Kui suhkur asendada suhkruasendaja paari tabletiga (mis pole muidugi tervislik) ja panna piim veega pooleks, siis sobib hästi ka kaalujälgijatele.

2 kommentaari:

Maarja ütles ...

Üritasin teha kakaokisselli selle retsepti järgi (ise polnud varem proovinud), aga millegipärast ei õnnestunud mul vist seda õiget hetke ära tabada, millal tulelt ära tõsta ja segamine lõpetada. Kissell jäi täiesti vedel, nagu püdel kakao (maitse muidugi hea, aga mitte eriti õige kakaokisselli moodi). Kas on äkki mingit täpsemat nippi, kuidas seda hetke ära tunda, või oskab keegi miskit muud soovitada tärklise lisamise osas?

Sille ütles ...

Kui tärklis lisatud, tuleb kuumutada seni kuni kissell on saavutanud sobiva paksuse. Räägitakse, et erinevad tärklised paisuvad erinevalt, ehk proovid siis tärklist rohkem panna.

Related Posts with Thumbnails