neljapäev, 3. mai 2007

Virsiku-kohupiima-vahukooretarretise tort

Sama virsiku-kohupiimatarretise retsepti järgi tehtud tordid kaunistasin laste ahvi teemaliseks peoks selliselt: esimesel tordil on liivataignast ahvi kujulised küpsised, tordi nimi on: ahvide karussell.




Suure tordi jaoks läks vaja


800 g kohupiimapastat (minu arvates on Alma ja Pagari kohupiimapastad kõige parema maitsega), maitsestada suhkruga, nii et oleks hea, lisada 1 klaas piima ja 1 suur purk virsikukompoti tükikesi, natuke jätta kaunistamiseks. Segada läbi.
2 pk (200 ml) vahukoort vahustada eraldi 4 spl suhkruga.

6 spl zelatiini panna seisma poole klaasi külma veega. Kui on paisunud (umbes 10 min) panna 5o sekundiks mikrolaineahju tavalise soojendamise programmiga. Kui mikrolaineahju pole, saab zelatiini sulatada ka kuuma vee potis pliidil segades, sinna tuleb zelatiin panna tassi või kausiga. Keema ei tohi lasta, siis zelatiin ei tarreta.

Sega kohupiimasegu vahustatud vahukoorega ja lisa samal ajal mikseriga vahustades paisutatud sulatatud zelatiin. Parem on seda teha mikseri taignakonksudega, siis ei pritsi nii palju.


Valada vormi pruuni küpsisepuru peale, mis on eelnevalt vee või kompotivedelikuga märjaks tehtud (küpsisepuru on märjaks tehtud), et põhi koos püsiks. Kuna minul lahtikäiv koogivorm väga hästi ei pea, kasutasin selleks poe plastmassist tordikarbi kaant, millesse tegin tordi. Kui kõigepealt ringikujuliselt lõigata välja tordi keskosa ja see lusikaga välja tõsta, siis saab täiesti edukalt tordilabidaga tõsta välja torditükke.

Muidugi on võimalik teha ka nii, et täidis valatakse vormi või kasvõi selle sama tordikarbi kaane sisse, küpsised pudistatakse sinna peale, tehakse ikka märjaks. Kui tort on külmkapis tugevaks muutunud, keeratakse see vormist välja alusele ja siis kaunistatakse pealt (mis oli enne põhi) ära.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails