kolmapäev, 2. mai 2007

Kala tarrendis




Ostsin kaks 350-grammist külmutatud mintai fileed, olen teinud ka heigiga. Sulanud kalafileed panin terves tükis vette keema, vedelikku panin 1 liiter. Lisasin 5 tera pipart, 0,5 loorberilehte, 1 väike sibul tükkideks lõigatult (sibula jätaksin teinekord ära), 1 dessertlusikatäis soola, võib panna kalamaitseainet. Keetsin kala pehmeks, tõstsin vedeliku seest välja. Vedeliku kurnasin läbi sõela, vajadusel võib veel maitsestada.


Panin 3 spl zelatiini paisuma vähese veega (1 dl vett), seejärel sulatasin 40 sekundit mikrolaineahju tavalise soojendamise reziimi peal. Kellel mikrolaineahju pole, siis paisutatud zelatiin panna pliidile tassi või kausi sees kuumaveepotti ja segada kuni on sulanud, keema minna ei tohi, siis ei tarreta pärast.


Sulatatud zelatiini segasin sooja kalakeeduvedelikuga. Kalatükid panin eelnevalt kaunistatud vormidesse, tõstsin vedeliku peale, panin külmkappi tarduma.




Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails