kolmapäev, 16. mai 2007

Räimed taignas

Ostsin 2 kilo räimi.

Puhastatud, pestud räimed panin kaussi, sinna peale vett, nii et räimed olid kaetud, vette lisasin 1,5 spl soola, lasin tund aega külmkapis seista.
Tegin taigna:

2 muna
2,5 dl jahu
1,75 dl piima
1,5 tl soola
Selle koguse räimede praadimiseks läks 1,5 sellist taigna kogust.

Valasin räimedelt vee pealt ära, panin nad pooleks kokku nagu kala on, kastsin taigna sisse, soola enam kalale ei pannud ja panin kuumale õlisele pannile. Praadisin ühelt poolt pruuniks, siis teiselt poolt. Pildil on 3 kala ümber keeratud, aga alles liiga heledad. Ühe pannitäie praadimine võtab aega umbes 10 minutit. 2 kilost tuli 7 pannitäit.

Õli peab olema kindlasti kuum! Kui kuum ei ole ei tule sellised ilusad räimed, jäävad panni külge kinni ja lagunevad laiali. Mul läks kaua aega kuni ma ükskord sain aru, kuidas peab räimi praadima.

Ükskord keerasin ekslikult panni alt kuumuse maha ja tulemus oli peale kalade pannile panekut selline:


Aga ka sellisel juhul ei tasu meelt heita, sest siis saab sellise räimepanniroa:

Muide, taignasse kastetud räimi saab väga edukalt praadida ka pannipaberil - on selline musta värvi kate, mis pannakse pannile. Ostsin selle kunagi Novaluxist, kuna deflonpanni pind oli rikutud, aga seda müüakse ka kaalujälgijate rühmades. See nn paber on korduvkasutatav, 1000 korda pidi seda saama kasutada. Sobib hästi neile, kes ei taha õliga liigseid kaloreid omale lisada. Kunagi proovisin selle peal praadida, tulid hästi pruunid räimed. Kõiki asju selle peal praadida ei saa, toit ise peab sisaldama rasvu, muidu ei saa, pannkooke näiteks ma ei saanud selle peal praadida ja muidugi ei saa ka paneeritud toite praadida.

Veel üks tähelepanek tavalise panni kasutajatele. Tavaliselt kui ma pannkooke praadisin, esimesed paar pannitäit läksid alati aiataha, see oli reegel, kõik jäi täiesti kinni panni külge, kuigi pann oli kuum ja õline, ma muudkui kraapisin ja kraapisin, et tainast sealt küljest lahti saada, ometi ei pesnud panni nõudepesuvahendiga. Ja siis ma mõtlesin, mis loogika sellel on - kaks esimest pannitäit jääb kinni, aga pärast ei jää. Ja jõudsin sellise järelduseni, et õli tuleb pannil mõni minut kuumutada ilma, et sinna midagi peale paneks, siis pann võtab vist õli täielikult enda külge, igatahes külge enam midagi ei jää.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails