kolmapäev, 16. mai 2007

Marineeritud praetud räimed

Taignasse kastetud räimed praadida ( vt kalatoidud - räimed taignas) .



Marinaad:

2 kg räimede kohta:

1,5 l vett
1,5 spl soola (võiks 2 spl panna)
1 spl suhkrut
10 pipratera
väike tükike loorberit
porgandit (panin 2 tk)
sibulat (panin 2 tk)
1 dessertlusikatäis äädikat (võiks panna 1spl)
Õhukesed porgandirattad ja sibularõngad panna keema, lisada maitseained, kui porgandid on enam-vähem pehmed (kui liiga pehmeks keeta, lähevad katki), lisada äädikas, selleks tõsta pott enne tulelt ära, äädika lisamisega hakkab marinaad väga tugevasti mullitama ja keema. Lase marinaadil ja kaladel täielikult jahtuda, siis lao kalad suurde kaussi, vahele pane porgandirattaid ja sibularõngaid, lõpuks vala marinaad peale, nii et kalad oleksid vedelikuga kaetud. Kuna marineeritud porgandid ja sibulad on väga head, panin neid päris palju, et iga kala juurde jätkuks. Panna külmkappi, juba mõne tunni pärast võib sööma hakata.
Hea odav võileivakate või lihtsalt leiva kõrvale süüa.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails