kolmapäev, 23. mai 2007

Köögiviljakotletid

Eelmisel päeval tegin õhtusöögiks suitsukonte köögiviljadega (vt odavad õhtusöögid - suitsukondid köögiviljadega). Sellest õhtusöögist järele jäänud keedetud kartulitest, porganditest ja kapsast tegingi kotlette.

Tulid väga head, suitsu maitsega kotletid!

Sobiksid hästi ka õhtusöögiks. Muidugi võib köögivilju keeta ka eraldi lihtsalt kotlettide tegemiseks.
Köögiviljad purustasin köögikombainis, veel paremini saaks hakklihamasinaga.
Sellisele kausitäiele püreele lisasin 8 spl mannat
2 muna
1/4 tl sool (oleneb toidu soolasusest)
Vormisin kotletid, mis paneerisin riivsaias (katsin mõlemalt poolt riivsaiaga).
Üsna ohtralt õliga määritud panni panin tühjalt ahju kuumenema, siis tõstsin panni ahjust välja ja ladusin kotletid pannile. Kui varem kõik kotletid valmis vormida, (ahjus küpsetades on kindlasti vaja selliselt toimida, kuna on vaja kiiresti korraga kõik pannile panna), siis taldrikult võttes kipuvad katki minema, siis saab käte vahel uuesti kotletiks vormida.
Küpsetasin 200 kraadises ahjus alumises vahes. Kui üks pool pruun, keerasin teise poole ja küpsetasin ka selle valmis.
Ahjus on väga mugav praadida suuremat hulka kotlette, saavad kiiresti korraga valmis ja ei lagune laiali.

2 kommentaari:

Enn Ellandi ütles ...

Kuna olen mees ja loomult laisk, siis kasutan püree tegemiseks saumikserit.
Sel köögivilju pole vaja eelnevalt keeta, nad on nii peened, et muutuvad kotlettide praadimisel pehmaks

Enn Ellandi ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Related Posts with Thumbnails