laupäev, 5. mai 2007

Hakklihakaste

Umbes 300 g hakkliha praadida pruuniks, pannile võib natuke õli lisada, kui hakkliha enam punane pole, lisada hakitud sibul, praadida koos. Pruunistatud hakklihale lisada soola, pipart, (hakklihamaitseainet). Sinna peale raputada jahu või segada jahu enne klaasis veega (kahjuks koguseid ei anna, ei ole ikka veel ära mõõtnud - pannitäie paksu kastme jaoks võib-olla isegi 1 kl jahu). Kui jahu pannakse pannile hakkliha peale, siis tuleb see seal hakklihaga segamini segada, et jahu saaks õliseks ja niiskus auraks jahust välja, siis lisatakse pannile külm vesi, kuumutatakse keema pidevalt segades, et jahutükke ei tekiks. Kui jahu on eelnevalt klaasis veega segatud, siis valatakse see pannile koos veega. Kui kaste läheb keema (võib juba enne), lisatakse piima (~0,5 kl) või hapukoort (2 spl). Lõpus enne serveerimist võib kastmele lisada tilli.
Muidugi igaüks teeb selliste kogustega, nagu meeldib, aga mina panin siia ühe odavama variandi.

Serveerida kartulipudru, kartulite, makaronide, riisi või tatraga.
Pannitäis kastet saab kasutada kaheks söögikorraks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails