laupäev, 5. mai 2007

Kapsashnitsel

Soovist aidata ka neid inimesi, kellel on kaaluprobleemid ja oleksid huvitatud lahjematest toitudest, hakkan siia jõudumööda lisama ka veidi lahjemaid toite koos kaloritega.


Kapsashnitslite tegemise algus on sama nagu kapsarullide puhul ( vt. odavad õhtusöögid - kapsarullid), ainult see vahe, et kapsas ei pea olema terve, võib olla ka poolik või veel väiksem ja lehed võivad olla ka katki.

Keedetud kapsalehed sättida shnitsli kujuliseks, panin kaks lehte üksteise peale, vahele raputasin veidi soola, võib ka pipart lisada ja keerasin kokku, otsi ei pea sisse keerama. Soovi korral kui kapsas ei ole piisavalt pehmeks keenud, võib ka veidi lihahaamriga tampida, mina seda ei ole tavaliselt teinud ja rootsud võiks ka enne õhemaks lõigata.



Selline kapsashnitsel kasta lahtiklopitud soolaga maitsestatud munasse, millesse on lisatud veidi vett, seejärel riivsaiasse. Targem oleks riivsaia lusikaga shnitsli peale raputada. Kui kasta munane shnitsel riivsaiasse, siis märgub osa riivsaia ära, mida ei saa pärast enam hästi kasutad. Shnitslid panna õliga määritud kuumale pannile ahju või küpsetada pliidil panni peal. Ahjus küpsetades saab hakkama tunduvalt vähesema õliga. Määrisin selle lusikatäie õli sõrmega mööda panni laiali, 1 spl on ikka natuke vähe, aga ajab kuidagi asja ära kui ei taha omale rohkem õli sisse süüa. Küpsetada mõlemalt poolt pruunikaks. Lisandiks sobivad hästi tomatid.


Kuna enamus köögivilju aitavad pigem kaalulangetamisele kaasa ja neid võiks süüa peaaegu piiramatus koguses, siis nende kaloreid siia ei pane.

11 kapsashnitsli tegemiseks kulus üks väiksem kapsas

* 1 muna - 74,25 kcal, valgud 6,77 g, rasvad 5,17 g, süsivesikud 0

Muide 1 munavalge annab 14,35 kcal, sisaldab 3,54 g valke, süsivesikuid ja rasvu ei sisalda. Kelle jaoks 74 kcal muna eest on palju, võib panna 2 munavalget (kokku 29 kcal).

* 6 spl riivsaia 1 spl = 16 g = kokku 96 g, riivsaia kaloreid 100 g kohta 347, valke 12,7 g, süsivesikuid 68,2 g, rasvad 1,9 g

* panni määrimiseks 1 spl õli= 16 g - 148,8 kcal, 14,88 g rasva

KOKKU: pannitäis kapsashnitsleid 570,05 kcal, aga neid üks inimene kindlasti ära süüa ei jõua, äärmisel juhul pooled.

Andmed kaloritest pärinevad põhiliselt ampseri lehelt http://www.ampser.ee/index.php?page=18

Kaalukate lehelt leidsin viite sellisele punktikalkulaatorile http://larry.boeldt.net/ww/pointcalc.asp

Inglise keelne kalkulaator kui palju kaloreid päevas süüa võib http://www.globalrph.com/dieting_calc.htm

Olenevalt pikkusest ja kaalust, peaks kaalust allavõtmiseks vajalik päevane kalorihulk olema 1200-1700 kcal.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails