2 dl suhkrut
250 g jahu (1,5 klaasi - ühe klaasi mõõt 2,5 dl)
1 tl soodat
2 dl hapukoort või petti, keefiri (kasutasin petti)
Munad segada kahvliga lahti, lisada suhkur, soodaga segatud jahu ja hapukoor või pett. Segada ja taigen jagada pooleks. Ühte kaussi lisada 1,5 spl kakaod.
50 g võid panna potti sulama,
sulanud võile lisada omavahel segatud 1 dl suhkrut ja 1 spl kakaod
ja 2 spl hapukoort. Keeta umbes 1 minut, lasta veidi jahtuda.
Siis hakkasin kokku panema nii, et võtsin kõige suurema pruuni rõnga, panin paika, siis võtsin suuruselt järgmise heleda, seejärel jäi üks pruun rõngas maha ootama järgmisele kihile minekut ja võtsin väljastpoolt lugedes kolmanda suurusega pruuni rõnga, siis väikese valge rõnga ja kõige lõpuks pruuni keskmise ringi. Tegelikult on see lihtne, vaheldumisi võetakse värve, nii et õige suurusega põhi tuleb kokku.
Määrisin hapukoorega kokku ja hakkasin järgmist kihti tegema. Nüüd tuli äärmiseks valge jne kuni kõik kihid said pandud. Iga kihi vahele ja ka peale ohtralt hapukoort, võib asendada ka maitsestamata jogurtiga.
Kõige peale üritasin niristada ruudu kujuliselt shokolaadi glasuuri, aga ei õnnestunud väga hästi.
Väga hea ja huvitava välimusega!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar