kolmapäev, 9. mai 2007

Kaalika-porgandikotletid


Kaalulangetajale igati sobiv söök.

Lõikasin 3 porgandit ja 3 kaalikat väiksemateks tükkideks, lisasin vett nii, et juurviljad olid veega kaetud, keetsin pehmeks. Kurnasin vedeliku ära ja purustasin köögikombainis, võib teha ka hakklihamasinaga. Lisasin 1 tl soola ja veidi peenpipart. Kuumutasin väikesteks tükkideks hakitud ühe sibula 1 tl õliga. Lisasin selle porgandi-kaalikasegule. Proovisin maitset ja siis lisasin ühe toore muna. Ei lisanud jahu, riivsaia ega muud sellist. Kasulik söök näiteks neile, kel päevaseid kaloreid üsna vähe järgi jäänud, kuid kõht tühi.
Soovi korral võib kotletidele lisada söömisel soola või maitseainetega maitsestatud maitsestamata jogurtit.

Tõstsin lusikaga küpsetuspaberile pätsikesed, mis vajutasin veidi lamedamaks. Küpsetasin ahju alumises vahes 200 kraadi juures.

Pildil toored kotletid.

Kaalikas ja porgand on vabalt lubatud ilma piiranguteta, nende kaloreid ei peagi arvestama.
1 muna- 74, 53 kcal - valke 6,77 g, rasvu 5,17 g, süsivesikuid 0
1 tl õli - 45,35 kcal - rasva 5 g, valke 0, süsivesikuid 0

Kokku ~120 kcal terve pannitäis.

Lisandiks soovi korral:
1 spl maitsestamata jogurtit 0,5% - 5,85 kcal, rasvu 0,08 g, valke 0,59 g, süsivesikuid o,71 g
1 spl maitsestamata jogurtit 2,5% - 8,7 kcal, rasvu 0,38 g, valke 0,57 g, süsivesikuid 0,75 g

Need, kes ei pea kaloreid jälgima, võivad lisada kotlettidele mannat, paneerida riivsaias ja praadida õlisel pannil, kuid ka selline lahja variant on täiesti normaalne.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kui kaua ahjus hoida?

Sille Varblane ütles ...

Kuni mõlemalt poolt kergelt pruunika värvusega.

Related Posts with Thumbnails