Kuna ma ei ole enne teinud, ega mitte ka näinud, milline on tegemiskäik, pole isegi sufleed saanud kunagi, siis selline pilt ehmatas mind küll veidi ära. Sellegi poolest vahustasin hetkeks suhkruga munakollaseid mikseriga, nii et lihtsalt läksid segamini, kui käega katsudes ei olnud jahupuder enam kuum, valasin munakollase-suhkrusegu sellele paksule jahupudrule ja vahustasin mikseriga läbi, tulemus oli juba tunduvalt kenam.
Nüüd vahustasin munavalged kõvaks vahuks ja segasin ettevaatlikult ülejäänud taigna hulka.
Tõstsin vahvlitopsidesse ja panin kuuma 200- kraadisesse ahju. Küpsetasin keskmises vahes umbes 15 minutit kuni olid pealt juba pruunid.
Esimene reaktsioon seda süües oli: kas tõesti selline asi on suflee? Maitse oli nagu sööks hästi paksu tärklise magustoitu või nagu puding, mis on tärklisega hästi paksuks tehtud, aga pärast tuli välja, et ta tegelikult ikka päris selline ei tule, mul oli natuke tooreks jäänud. Asi õnnestus selles mõttes, et vahvlitops oli segu täis ja lapsed sõid rõõmuga nagu jäätist, aga eriti hea see küll ei olnud, midagi oleks nagu puudu, kas mingi marjakaste või midagi muud erksamaitselist. Kuna tainast jäi sellest veel väga palju üle, siis panin muffinipanni pesadesse pabervormide sisse tainast, selle sisse pool tumeda shokolaadi tükikest, nagu pildil näha
ja sinna peale tõstsin veel tainast ja need tulid küll head ja olid ilusti läbi küpsenud. Nüüd sain ka aru sellest, et vahvlitopside sees oli segu lihtsalt veidi toores, võib-olla kui pealt fooliumiga kinni katta, et pruuniks ei läheks, siis saab kauem ja korralikumalt küpsetada. Ma arvan, et ka marju sisse pannes (paar marja igasse) võib hea tulemuse anda.
Soojana on paremad kui külmana. Neid tuli liiga palju, paras oleks teha 1/3 sellest kogusest või pool kogust. Ära said nad katsetatud, aga kas ma neid teinekord veel teen, selles pole ma kindel, kuigi shokolaadiga olid päris head.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar