reede, 4. mai 2007

Jogurti-vahukoore tarretisega täidetud korvikesed


Korvikeste taigen:

200 g margariini
1 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,5 tl soola

Margariin vahustada suhkruga, lisa sool, üks muna, vahusta läbi, siis teine muna, vahusta läbi, lõpuks lisa jahu ja sool, vahusta läbi. Kui kohe tegema ei hakka, panna vahepeal külmkappi, et taigen liiga vedelaks ei sulaks.
Kata vormi põhi ja küljed õhukese ühtlase taignakihiga.
Küpsetasin 200-kraadises ahjus kuni muutuvad kollakas-pruuniks (umbes 5-10 min). Puust kokteiltikuga veidi aidates, tulevad vormist väga hästi välja.
Korvikesed võib juba mitu päeva varem valmis küpsetada ja säilitada toatemperatuuril.


Täidiseks tegin jogurti-vahukoore tarretise:


0,5 l maitsestatud või maitsestamata jogurtit, millele lisada vajaduse korral suhkrut (kasutasin enda tehtud mustsõstra jogurtit)
200 ml pakk vahukoort vahustatult
2 spl suhkrut vahukoorele
2 spl zelatiini


Vahukoor vahustada, lisada jogurtile, segada, lisada mikseriga samal ajal vahustades (taignakonksudega, siis ei pritsi nii palju) 1 dl veega paisutatud ja mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil40 sekundit või pliidil kuumaveepotis tassi või kausi sees sulatatud zelatiin.
Tõstsin tarretise lusikaga korvikestesse, samal ajal hakkas juba segu tarduma. Siis panin ülejäänud segu tordipritsi sisse ja lasin täidetud korvikestele peale kuhja. Tordipritsist on paras lasta siis kui tarretis hakkab juba tükki minema, ei ole enam ühtlane vedel, vaid juba päris paks.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

sul on nii vahvad retseptid, eriti meeldis et sain siit teada kuidas ise jogurtit teha.
ise teen kõige parema meelega kooke ja torte aga mul on alati see mure et kes need kõik ära sööb! kuna endale piisab magusavajaduse rahuldamiseks ühest torditükist päevas aga tahaks ikka tihemini kui korra nädalas midagi uut proovida teha. siit ka sulle küsimus - kas ei ole muret kes kõik nood hõrgutised nahka pistab?:)

Ssille ütles ...

Magusa söömisega pole meil mingit muret. Meie viie-liikmeline pere saab pannitäiest koogist üsna kergelt jagu ja kui veel vanaemale-vanaisale ka pakkuda... Kui järgi jääb, siis paneme ööseks külmkappi ja sööme järgmisel päeval edasi.Sa kutsu omale koogi tegemise päevaks keegi külla või mine ise kellelegi külla, siis saad oma küpsetisi teistega jagada ja mõnda küpsetist on võimalik ka külmutada, ise küll pole proovinud, aga peaks seda tegema ootamatute külaliste tarbeks. Abiks oleks sulle ka poole väiksema koguse tegemine.

Related Posts with Thumbnails