Kuna ei leidnud olemasolevatest komponentidest koosnevat sobivat retsepti, mõtlesin piruka katte ise välja ja peab ütlema, et tuli küll hea.
Taignaks katsetasin esmakordselt jogurtiraamatust leitud jogurti-muretaigent. Seda oleksin pidanud tegema poole vähem. Pirukas oleks olnud veel parem kui taigna kiht oleks olnud poole õhem, põhja alt oli pruun, kate oli ilusti küpsenud, aga paks tainas mitte eriti hästi. Panen siia kohe koguse, mis oleks tegelikult võinud olla.
Ümmarguse vormi jaoks soovitatav kogus jogurti-muretaigent (mina tegin sellest topelt, tuli liiga palju):
2,5 dl jahu
1 dl maitsestamata jogurtit
75 g võid
0,5 tl soola
Köögikomainis vahustasin või soolaga, lisasin jahu ja jogurti, panin natukeseks külmkappi. Muna ei pandagi sinna, ei jäänud kogemata välja.
Kate:
2,5 dl maitsestamata toorjuustu (panin enda tehtud) vahustasin 1 tl soolaga,
3 muna vahustasin mikseriga kergelt läbi 1 tl soolaga,
segasin need omavahel ja lisasin 300 g kodujuustu (1 tops).
Praadisin 5 sibulat ja 1 paprika tükeldatult öli ja võiga pannil, lisasin 0,5 tl soola (kui natuke võid on ka lisatud, ei lähe kõrbema).
Panin taigna küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja, sinna peale tõstsin praetud sibula-paprikasegu ja valasin katte, mis oli üsna vedel, kuid küpses väga heaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar