reede, 11. mai 2007

Kartuli-hakkliharull

Taigen:

keedetud kartulid (keetsin 3- liitrise potitäie - umbes 25 keskmise suurusega kartulit) keetke nii palju kui tavaliselt oma perele kartuleid keedate
5 spl kartulitärklist
2 muna
1 tl soola (panin 2 tl, tuli liiga soolane)

Täidis:
500 g hakkliha (oleks võinud ka vähem olla)
2 muna
1,5 tl soola
peenpipart
Täidise ained segada.

Keetsin kartulid pehmeks, kurnasin, riivisin köögikombaini jämeda riiviga kohe kuumalt, kuna ei olnud aega jahtumist oodata, lisasin tärklise, munad, soola, sõtkusin kätega läbi ja jaotasin ahjuplaadile küpsetuspaberile, patsutasin ühtlaseks. Väga mõnus, pehme tainas tuli.
Laotasin hakklihatäidise taignale.

Küpsetuspaberi abil keerasin rulli, aga nii, et paberit ei keera rulli sisse, vaid paberiga ainult aitan keerata. Jätsin selle sama küpsetuspaberi peale küpsema.

Küpsetada 200 kraadises ahjus keskmises vahes 45 min - 1 tund. Seejärel määri rull hapukoorega ja riputa peale riivjuustu, küpseta veel veidi. Täitsa hea tuli, ainult kahjuks soolasin taigna veidi üle, selle mahendamiseks panin peale hapukoort, sobis hästi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails