Vorm peab olema sama suur, kui suurt lasanjet tahetakse teha. Nii ei saa, et võtan suure panni, aga lasanjet teen ainult ühte äärde, siis ei püsi lasanje korralikult koos, kastmed võivad vahelt välja voolata.
Lasanjeplaate panin 5 kihti.
Vorm määrida õliga, põhja tõsta hakklihakastme kiht, sellele panna lasanjeplaadid (tegin vormi suurused plaadid, siis panin ühe plaadi), sellele hakklihakastet ja juustukastet, siis plaadikiht jne. Kõige peale panna hakklihakaste ja sinna peale juustukaste, nii et on pealt korralikult sellega kaetud.
Keskmiste kihtide vahele võib panna ka nii, et ühele ainult hakkliha ja teisele ainult juustukaste, oleneb, kuidas kastmeid jätkub. Mina panin kahele kihile ainult juustukastet, teistele mõlemit. Alumise lasanjeplaadi alla ma ei pannud kastet, kuna arvasin, et kuivatamata plaatide puhul pole see vajalik, aga oleks võinud panna, sest need jäid natuke kuivaks.
Olen teinud ka poe lasanjeplaatidest, aga kahjuks ei mäleta päris täpselt, kas panin enne natukeseks nad kuuma vette, kaldun arvama, et tegin seda. Õpetusi on kahesuguseid - et on vaja enne keeta ja et ei ole vaja. Ilmselt peaks siis järgima pakendil antud juhendit.
Juustukastmega kaetud lasanje.
Lasanjevorm katta fooliumiga, panna 160 kraadisesse ahju ja küpsetada 30 minutit, seejärel võtta foolium pealt ära, raputada peale riivjuustu ja panna veel 30 minutiks ahju. Nendest kahest vormist jätkus meie perele vabalt.
Lasanje tuli väga hea, arvan, et parem kui poe omadega tehes, nii et mees, kellelt tavaliselt tuleb kiitus välja meelitada, tegi seda vabatahtlikult mitu korda ja muidugi tuleb ise tehtud plaatidega tunduvalt odavam. Nende lasanjeplaatide hind tuli umbes 5 krooni.
3 kommentaari:
Tegin ja tulemus oli väga maitsev, kõik kiidsid!
Plaatide taignasse panin umbes 1dl võrra rohkem jahu. Muidu tuli tainas liiga vedel.
lisage magus-hapu kastet ananassidega tomatipasta ja hakkliha juurde ning iga plaadi peale juustu, garanteerin veel parema maitseelamuse! :)
Aitäh soovitamast!
Postita kommentaar