3 sibulat
6 spl jahu (mõõtsin seekord ära)
1,5 l vett
soola
hapukoort paar spl
Lõikasin pehmest, taisest lihast viilud, mis tampisin lihahaamriga õhemaks (ametlikult tehakse seda loomalihast, mina tegin sealihast). Lihaviilud praadida pruuniks (ei paneerita!), praetud poolele raputada soola ja pipart, kui lihatükid hakkavad pruuniks minema, lisada neile sibulatükid, mina lisan jahu kohe kui sibulad ka praetud on, kuumutan jahu veidi seal liha ja sibulaga koos, et niiskus välja läheks ja siis lisan vee, segan hoogsalt kuni kaste keema hakkab, siis keeran kuumuse väiksemaks ja hautan edasi kuni liha pehmeks saab, siis lõpus lisan hapukoore. Võib ka teha nii, et alguses hautada liha ainult vees, lõpus enne valmimist lisada veega segatud jahu.
Väga hea maitsega kaste tuleb! Salatiks pakkusin kõrvale hapukoorega segatud murulauku ja karulauku.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar