reede, 11. mai 2007

Muretaigna korvikesed kohupiima-vahukooretarretisega

Korvikeste taigen:

200 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,5 tl soola

Või vahustada suhkruga, lisa sool, üks muna, vahusta läbi, siis teine muna, vahusta läbi, lõpuks lisa jahu ja sool, vahusta läbi. Kui kohe tegema ei hakka, panna vahepeal külmkappi, et taigen liiga vedelaks ei sulaks.
Kata vormi põhi ja küljed õhukese ühtlase taignakihiga.

Küpsetasin 200-kraadises ahjus kuni muutuvad kollakas-pruuniks (umbes 5-10 min). Noa otsaga või puust kokteiltikuga veidi aidates, tulevad vormist väga hästi välja.

Korvikesed võib juba mitu päeva varem valmis küpsetada ja säilitada toatemperatuuril.

Kastsin korvikese ääred sulatatud shokolaadi. Panin umbes 10 minutiks sügavkülma, edasi säilitasin kuni täitmiseni toatemperatuuril.



Täidis:

1 pk (200 ml) vahukoort vahustada 2 spl suhkruga
1 kohupiimapasta (400 g) maitsestada suhkruga, nii et oleks hea,
lisada pool klaasi piima
2,5 spl zelatiini panna seisma poole klaasi külma veega. Kui on paisunud (umbes 10 min) panna 4o sekundiks mikrolaineahju tavalise soojendamise programmiga. Kui mikrolaineahju pole, saab zelatiini sulatada ka kuuma vee potis pliidil segades, sinna tuleb zelatiin panna tassi või kausiga. Keema ei tohi lasta, siis zelatiin ei tarreta.

Sega kohupiimasegu vahustatud vahukoorega ja lisa samal ajal mikseriga vahustades paisutatud sulatatud zelatiin. Kuna zelatiini oli päris palju, hakkas juba paari minuti pärast tarretis kõvemaks muutuma, lusikaga tõstes olid suured tükid tekkinud, panin tordipritsi ja täitsin korvikesed, täidis jäi ilusti püsti peale.
Kuna plaanin need laupäeval emale emadepäevaks viia, siis täna veel ei kaunistanud, ühele korvikesele panin näidiseks peale külmutatud maasika tükikesi.


6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

missugust vormi sa korvikeste tegemiseks kasutad?

väga hea lehekülg!

Ssille ütles ...

Vaata magustoitude alt linnupiima retsepti, seal on mul korvikese vormide pildid ja seal on ka kirjas, et kaks vasakpoolset ostsin Tallinnast Stockmannist. Need väiksed vormid, mida sina vaatasid, ongi sealt poest, maksid 2.50 tk, nad on tõesti väga armsad, kahjuks ostsin neid liiga vähe (20 tk). Kahjuks müüakse väikseid metallvorme üldse väga vähe, Tallinnas käisin veel mitmetes kohtades, aga polnud mujal. Tartus käisin mõni nädal tagasi, seal ei õnnestunud mul mitte mingisuguseid väikseid vorme kuskilt leida.Ise elan Viljandis, siin on neid suuremaid korvikeste vorme müüa, mis mul on ka linnupiima pildil näha ja on ka suuremaid ovaalseid vorme. Viljandi Kodutarbes ongi kõige parem valik neid, mis ma üldse kuskil näinud olen.

anni ütles ...

Kas tainas püsib ilusti äärtes ka, st ei vaju alla? Pildil on Sul küll väga ilusad korvikesed, aga äkki kasutasid mingeid raskuseid!?

toidupildid ütles ...

Ei kasuta mingit raskust, kuigi kes tahab, võib fooliumist palli teha ja taigna peale panna. Kui taignas soodat pole, siis nad ei kerki eriti. Taigna äärtelt allavajumise vastu aitab see, kui taignaga vooderdatud vormid panna enne ahju panekut mõneks minutiks sügavkülma.

Unknown ütles ...

Minul ei tarretunud ära täidis.
:(

Unknown ütles ...

Minul ei tarretunud täidis ära:(

Related Posts with Thumbnails