pühapäev, 20. mai 2007

Kohupiima vareenikud

Keedetud vareenikud.
Peale keetmist praetud vareenikud.
Taigen:

4 dl jahu
4 spl piima
2 muna
2 tl suhkrut
20 g võid
0,5 tl soola

Lahti segatud munadele lisada suhkur, jahu, sool, piim, sulatatud või, segada. Panna külma seisma seni kuni täidist tehakse.

Tegin neid juba tükk aega tagasi, aga kui ma õigesti mäletan, siis seda taigna kogust oli selle täidise kohta liiga vähe, tegin sama suure koguse tainast veel pärast juurde.

Täidis:

500 g kohupiima

3 spl suhkrut

1,5 dl hapukoort

1 muna

1 spl jahu

1,5 spl sulatatud võid

Täidisained segada.

Kasutasin vareenikute tegemiseks pirukavormi (samal põhimõttel nagu pelmeenivorm). Taigen rullida vormist natuke suuremaks kettaks, õõnsustesse tõsta täidist, sama suur taignaketas tõsta sinna peale. Edasi rullida taigent nii, et vorm lõikaks taigna katki. (Vaata kindlasti lisaks isetehtud toiduainete alt pelmeenide tegemist, seal on põhjalikud näpunäited, mida tasub silmas pidada ka vareenikute tegemisel!)

Vormitud vareenikud panna taldrikute või kandikute peal sügavkülma külmumiseni, seejärel saab nad panna kilekottidesse.

Söömiseks keeta vareenikuid nagu pelmeene, veele võib lisada pool tl soola. Katsetasin ka praetud vareenikuid, selleks keetsin enne vareenikud pehmeks ja siis praadisin pannil, need maitsesid mulle rohkem kui keedetud vareenikud. Kuigi see võrdlus võib olla ebasobiv, aga minu arvates on sõrnikud ikka palju paremad kui vareenikud.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails