esmaspäev, 7. mai 2007

Kissell saiakuubikutega



Saiaviilud lõigata kuubikuteks, panna ahjupannile ja küpsetada/kuivatada nad krõbedaks, kes soovib võib teha nii, et pealt on krõbe, aga seest pehme. Mina kuivatasin neid 200 kraadises ahjus keskmises vahes. Moodsamalt nimetatakse saiakuubikuid krutoonideks. Väikseid krutoone kasutatakse lisandina püreesuppide peal.
Kisselli võib teha nii mahlast, marjadest kui moosist.

Mina panin kuhjaga 2,5 dl tassitäit külmutatud mustsõstraid ja karusmarju. Valasin peale 2 l vett ja lisasin 7 spl suhkrut. Keetsin kuni marjad olid pehmed ja kissell ilusat värvi. Lisasin korralikult 1 dl veega segatud 2 spl tärklist samal ajal hoogsalt kisselli segades. Lasin pliidil olla keemiseni kuni kissell läks veidi paksemaks, siis tõstsin pliidilt ära. Kissell tuli keskmise paksusega, pigem vedelam.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails