esmaspäev, 28. mai 2007

Lasanje plaadid

Lihtne munapasta:
3,5 dl jahu
3 muna
2 spl õli
0,5 tl soola

Köögikombainis tehes (mina tegin) panna kõik ained korraga masinasse ja segada ära. Käsitsi tehes panna jahu kaussi kuhja, keskele tehtud süvendisse panna munad, õli, sool. Näppida taigen ühtlaseks ja sõtkuda 5-7 minutit kergelt jahusel laual, muutub elastseks ja läikivaks. Retseptis on kirjas, et kata taignapall kausiga ja jäta pooleks tunniks lauale seisma, mina seda ei teinud. Rullisin jahusel laual küpsetusvormi mõõtudega tükid. Sellest taigna kogusest sain 10 õhukest lasanjeplaati (kui läheb natuke katki, siis sellest pole probleemi), millest tegin kaks piklikku vormitäit lasanjet. Jäime väga rahule. Tainas oli väga hästi rullitav, taignaplaate sai ka käte vahel pikemaks venitada.
Lasanje tegemiseks kasutasin värskeid pehmeid lasanje plaate, aga neid võib ka kuivatada täitsa kõvaks ja siis kuivas kohas säilitada.

Kuna lasanje plaadid on poes üsna kallid, aga nende tegemine on väga lihtne, siis tasub neid ise teha küll.
Lasanje tegemist vaata: kallimad õhtusöögid - lasanje.


Sellest samast taignast võib teha kõiki pastatooteid: spagette, ravioole, lintnuudleid jt.

4 kommentaari:

annushka ütles ...

Mina tegin samast taignast tagliatellesid - Pastaraamatu retsepti järgi. Aga kuna tegin täisterajahust (kuna üks laps ei talu puhast rafineeritud nisujahu) siis ma ei saaks küll öelda, et see rullimine ja lõikamine väga hõlbus oleks olnud. Aga tulemus tasus vaeva ära, kõigile maitses väga. Käisin kaubamajas isegi pastamasinat silitamas juba, aga ega tegelikult selle ostmisel muud mõtet pole kui see, et pasta näeb ilusam välja, käsitsi ikka tainast nii õhukeseks ei rulli:)

Anonüümne ütles ...

Mulle jäi arusaamatuks, kas neid lasanje plaate tuleb enne lasanje tegemist küpsetada? Või lähevad nö. toored plaadid kohe käiku?

Ssille ütles ...

Neid lasanjeplaate, mis poes müüakse on eelnevalt õhu käes kuivatatud. Ise tehtud lasanjeplaate pole mõtet enne lasanje tegemist kuivatada. Kui on plaan kohe teha, siis panedki taignast plaadid vormi.

Anonüümne ütles ...

Suur tänu kiire vastuse eest.
Muide, väga asjalik ja kasulik blogi! :)

Related Posts with Thumbnails