kolmapäev, 18. aprill 2007

Vale napoleonikook

Selle idee sain ma "Pere ja Kodu" retseptilisast.

Selle koogi tegemiseks pole vaja lehttaigent, põhjade jaoks kasutan vahvlilehti.
Minu arvates on see parem kui tavaline napoleonikook ja muidugi tunduvalt lihtsam teha.

Keedukreem:

5 munakollast vahustada 1,5 dl suhkruga heledaks vahuks,
lisada 2 spl jahu, vahustada segamini.

0,5 l piima panna pliidile potti soojenema, sinna hakata vähehaaval lisama munasegu, kogu aeg hoogsalt segades. Kuumutada kuni hakkab mullitama ja pakseneb, mitte keeta. Lisada vaniljesuhkrut.
Lasta jahtuda, aeg-ajalt segade, et nahka peale ei tekiks.

Alguses peale kuumutamist on keedukreem üsna vedel, nagu pildil näha.

Jahtudes muutub aga selliseks paksuks, ei tilgu enam lusika pealt kohe maha.
Panin 2 kandilist vahvlilehte kõrvuti kandikule (müügil on ka ümmargusi vahvlilehti), igale kihile määrisin peale keedukreemi. Selles pakis oli 16 vahvlilehte. Kaks lehte jätta alles peale pudistamiseks. Selle koguse kreemi jaoks on lehti natuke palju, jätsin 2 vahvlilehte üle. Minul tuli 6 kihti. Muidugi võib ka keedukreemi teha pool kogust rohkem.
Vahvlilehed võiks enne morsiga läbi immutada. Täna tegin ilma immutamata, lusikaga söömiseks jäävad nii lehed liiga kõvad, kuigi pealtnäha ja katsudes on nad pehmed, jäävad süües veidi nätsked, mida immutatud vahvlilehtedega tehes ei juhtu.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails