kolmapäev, 11. aprill 2007

Pannkoogid

Hapupiima pannkoogid


1l petti või keefiri

3 muna

suhkrut vastavalt sellele kui magusaid kooke soovite, mina panen mitu lusika täit

0,5 tl soola

4-5 kl jahu

0,5 tl soodat

Munad lahti kloppida, lisada soodaga segatud jahu, hapupiim, sool, suhkur.

Segada, küpsetada pannil õlis väikesed lusikakoogid.

Serveerida moosi, suhkru või mõne teise meeldiva lisandiga.


Ülepannikoogid



4 muna
3 kl jahu
1 l piima
6 spl suhkrut
0,5 tl soola

Munad segada lahti, lisada suhkur, sool, jahu, piim.

TÄHELEPANEK:

Kui kõigepealt panna jahu ja siis alles piim, siis tekib vähem jahutükke taignasse. Kui kõigepealt panna piim ja sellesse jahu, siis läheb jahu tükki ja väga raske on tainast korralikuks segada.

See lõbus kõrvadega pann, millega need pannkoogid küpsetatud on, pärineb Novaluxi poest. Maksis seal 39 krooni.

Täidetud ülepannikoogid


Küpsetasin päris suure panniga mõlemalt poolt ülepannikoogid, tõstsin koogile praetud hakkliha-sibula segu ja pakkisin koogi kokku nii, et lahtised küljed keerasin sisse.

Kui enne serveerimist praetakse koos täidisega koogid üle, jäetakse üks koogi pool enne praadimata, see jäetakse välimiseks pooleks, täidis pannakse küpsetatud poolele.
Head on ka kohupiimaga täidetud ülepraetud koogid moosiga ja muidugi jäätisega täidetud koogid maasikamoosiga. Kuuma koogi peale pannakse jäätisepallid ja keeratakse kokku, peale moos ja kohe sööma. Väga head!


Täidetud pannkoogirullikesed




Küpsetasin ülepannikoogi retsepti järgi pannkoogid, aga suhkrut panin ainult 1 spl, lasin jahtuda, määrisin peale isetehtud küüslaugu toorjuustu, keerasin rulli, lõikasin juppideks.



Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails