esmaspäev, 16. aprill 2007

Makaronivorm


Tavaliselt teen klaasist kuumakindlas ahjuvormis, aga kuna täna ostsin Novaluxist sellised toredad väikesed vormid 9 krooni/tükk, siis tegin nendes ja maitse tuli tegelikult palju parem ja mahlasem kui suures vormis tehtud, ilmselt seetõttu, et väikeses vormis saavad makaronid paremini muna-piimaseguga kaetud, suures vormis ei jõua piimasegu võib-olla igale poole ja muidugi on selliselt ka toidu välimus kaunim. Pildil olev vorm on üsna hele, aga mõne vormi põhi oli siiski ka pruunikam. Kuna serveerimisel keerasin vormi teistpidi taldrikule, nii et põhi jäi ülespoole, siis ei teadnud täpselt mis värvi ta juba alt on. Küpsetasin 1 tund ja 15 minutit.
Keetsin ühe paki makarone 1 spl soolaga, praadisin sibulaga umbes 250 grammi hakkliha, maitsestasin. Määrisin vormi põhjad ja seinad õliga, panin pool vormitäit makarone, siis panin praetud maitsestatud hakklihasegu, sinna peale veel makarone. Lõpuks tõstsin igasse vormi lahtiklopitud munade ja piima segu, kuhu oli lisatud natuke soola. Surusin makarone vormis lusikaga allapoole, et nad rohkem koos oleksid ja enam-vähem piimaseguni ulatuksid. Katsin vormid fooliumiga (panin suurelt üle vormide, ei pannud igale eraldi). Ülejäänud makaronid ja hakkliha panin suuremasse kandilisse vormi, mille katsin samuti fooliumiga. Küpsetasin 200 kraadises ahjus.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails