500 g pakikohupiima
5 muna
5 spl suhkrut
1,5 tl 30% äädikat
13 kuhjaga spl jahu
1,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
küpsetamiseks õli
peale raputamiseks tuhksuhkrut.
Vahusta munakollased ja valged koos tugevaks vahuks. Lisa äädikas, sool, kohupiim, jahu ja sooda. Võta jahu nii palju, et tuleb tugev tainas. Sega hästi läbi. Võta teelusikaga taignast väikesed pallikesed. Küpseta kuumas õlis seni kuni ühelt poolt on kollakaspruunid, siis keera teine külg. Tõsta välja sõelale nõrguma, raputa peale tuhksuhkrut. Kui suhkur imendub pontsikutesse, raputa need enne söömist veel kord suhkruga üle.
5 muna
5 spl suhkrut
1,5 tl 30% äädikat
13 kuhjaga spl jahu
1,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
küpsetamiseks õli
peale raputamiseks tuhksuhkrut.
Vahusta munakollased ja valged koos tugevaks vahuks. Lisa äädikas, sool, kohupiim, jahu ja sooda. Võta jahu nii palju, et tuleb tugev tainas. Sega hästi läbi. Võta teelusikaga taignast väikesed pallikesed. Küpseta kuumas õlis seni kuni ühelt poolt on kollakaspruunid, siis keera teine külg. Tõsta välja sõelale nõrguma, raputa peale tuhksuhkrut. Kui suhkur imendub pontsikutesse, raputa need enne söömist veel kord suhkruga üle.
(Retsept pärit Kohupiima- ja kodujuusturaamatust)
Tähelepanek: mina panin poti põhja ainult 1-2 cm õli ja väga edukalt sai nii vähese õliga küpsetada. Nõrutamise, mis retseptis kirjas oli, jätsin ka ära, sest väheses õlis küpsetades ei tõmba nad nii palju õli endasse.
Sellest taigna kogusest tuli kolm sellist taldrikutäit, mis pildil näha on.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar