Kui praetud, siis lisada soola ja pipart, jahu (kahjuks ei tea jahu kogust praegu öelda, sest valan tavaliselt pakist pannile - 1 l vedeliku kohta 4-5 spl jahu), segada ja kuumutada, et niiskus jahust välja läheks, siis lisada pannile külma vett nii palju kui palju kastet soovite, segada pidevalt kuumutades kuni jahu pakseneb, siis lisada piima või hapukoort, maitsestada, võib lisada maitserohelist.
Lihtsam variant on jahu segada külma vedelikuga korralikult läbi ja siis valada praetud maksatükkidele lasta segades keema tõusta, kuumutada kuni on paraja paksusega.
Serveerida kastet keedetud kartuli või makaronidega või mõne teise meelepärase lisandiga. salatiks sobib hästi peediküüslaugusalat
TÄHELEPANEK:
Kui maksa kaua praadida muutub maks tuimaks, selle pärast muutub suurteks kuubikuteks lõigatud maks peale praadimist kuivaks ja tuimaks, kuna seda tuleb kaua praadida, et pehmeks läheks. Mida õhemad ja peenemad maksaribad teha, seda parem maitse jääb.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar