kolmapäev, 11. aprill 2007

Kompott kuivatatud puuviljadest


Panin potti paar peotäit kuivatatud õunu, lisasin pestud rosinaid ja pestud kuivatatud aprikoose, mõnikord lisan ka pestud musti ploome. Kui on võimalik, siis võib aprikoosid ja mustad ploomid panna varem vette likku, siis saab lühema ajaga keedetud.
Kogused on vastavalt võimalustele ja soovidele, kellel on palju kuivatatud õunu, võib teha puuviljadest paksu kisselli, kellel aga vähe võib teha kisselli hoopis joomiseks.
Puuviljadele lisan vett nii palju kui palju kisselli tahan, tavaliselt siis poti täis. Kui puuviljad on pehmeks keenud, lisan samal ajal lusikaga kisselli sees kiiresti segades umbes pooles klaasis vees segatud tärklise. Kuna ma väga paksu ei taha, siis lisan 2 liitri kisselli kohta 2 spl tärklist. Lasen temperatuuril tõusta keemiseni ja tõstan siis tulelt. Jaotan kuuma kisselli laiali magustoidukaussidesse, serveerin jahtunult vahukoore või kohupiimakreemiga.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

täiesti jabur, aga minu lemmik magustoit viimaselajal :D
...mõelda vaid, et ma kunagi ei sallinud rosinaid silmaotsaski :)

Anonüümne ütles ...

Mina teen selle kisselli tavaliselt hästi paksu ja siis sööme külma piimaga...nämma

Related Posts with Thumbnails