Tainas:
125 g võid
125 g kodujuustu
2 dl jahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
Näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja küpseta 5 minutit.
Täidis:
1 spl õli
2 spl võid
3 sibulat
150 g kodujuustu (mina panin Alma 3% kohupiimapastat)
100 g riivjuustu
1 muna
1 tl soola
Kuumuta pannil õli ja või, lisa ribadeks lõigatud sibulad, hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt, sega juurde kodujuust ja riivjuust, muna ja sool.
Kata tainas seguga ja küpseta veel 20 minutit.
Minu arvates väga hea pirukas, eriti soojana!
Suure ahjuplaadiga küpsetades teha topelt kogus!
TÄHELEPANEKUD:
1. Arvan, et taignas võiks või kogust vähendada. Kuna minu lahtikäiv koogivorm ei taha enam väga korralikult kinni olla, siis jooksis üksjagu võid sealt välja, aga pirukas jäi ilma selle võita täitsa hea!
2. Praadisin sibulaid nii nagu retseptis kirjas - või ja õliga ja ei tea, kas või tõttu või oli see kokkusattumus, aga sibulad ei tahtnud seekord kõrbema minna, mis õliga praadides tihti kipub juhtuma.
3. Kuna mul kodujuustu täidise jaoks enam ei jätkunud, panin selle asemel kohupiimapastat, mis sobis väga hästi. Kodujuust jääb eraldi tükkideks, aga kohupiim seguneb ühtlaseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar