pühapäev, 22. aprill 2007

Kohupiimakook

Sellest kogusest tuleb ahjuplaadi täis kooki, ümmarguse koogivormi jaoks teha pool kogust.
Alguses tundus kook keskpärane, aga teise päeva õhtuks muutus väga heaks, siis oli juba kahju, et otsa saab. Seistes muutus isegi veel mahlasemaks, kuigi ta oli ka alguses mahlane, õhulise kreemja konsistentsiga. Kui võrrelda seda kooki minu teise kohupiima-plaadikoogiga, siis see teine kook on värskena parem, see aga seisnuna parem, seetõttu sobiks see kook hästi kellelegi pakkumiseks eelmisel päeval valmis teha. Säilitasin muidugi külmkapis toidukilega kaetult.

Põhi:
200 g toasooja võid
4 spl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
1/4 tl soola
Või vahustada suhkruga, lisada 1 muna, vahustada ühtlaseks, siis lisada teine muna, vahustada, lõpuks lisada jahu ja sool. Taigen panna ühtlaselt ahjupannile küpsetuspaberi peale.

Kate:
400 g kohupiimapastat
2 dl hapukoort
5 muna
1-1,5 dl suhkrut
200 ml vahukoort
3 spl tärklist
3 spl jahu
Munavalged vahustada kõvaks vahuks, munakollased vahustada suhkruga, millest on 2 spl võetud vahukoore vahustamiseks.
Kohupiimapastale lisada hapukoor, munakollasevaht, tärklis, jahu, vahustada, lisada vahustatud vahukoor, segada mikseriga läbi ja lisada ettevaatlikult lusikaga tõstes juurde munavalgevaht. Täidis valada põhjale ja küpsetada 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit.
See kook tuleb õhem kui kohupiima-plaadikoogi retsepti järgi tehtud kook.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails