neljapäev, 26. aprill 2007

Jogurti-purukook

Retsept on "Jogurtiraamatust".

Purutainas:

150 g võid või margariini
1 dl suhkrut
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Lõika külm või kuuma vette kastetud noaga tükikesteks ning kalla nende peale küpsetuspulbri ja suhkruga segatud jahu. Töötle aineid mikseri taignakonksudega ühtlaselt sõmeraks ja pane külma.


Täidis:

5 muna

1,5 dl suhkrut

600 g paksemat maitsestamata jogurtit (kasutasin enda tehtud jogurtit)

Eralda munavalged kollastest ja vahusta kõvaks vahuks, munakollased vahusta poole suhkruga heledaks vahuks.

Sega ülejäänud suhkur maitsestamata jogurtiga, lisa sinna munakollasevaht ja lõpuks tõstvate liigutustega segades ettevaatlikult munavalgevaht.

Pane võiga määritud lahtikäiva koogivormi põhja 1/3 purutainast, selle peale pool täidist, siis 1/3 puru, jälle täidis ja lõpuks 1/3 puru. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures45-50 minutit. Peale poolt küpsemise aega kui kook oli pealt juba üsna pruun, katsin vormi liigse pruunistumise vältimiseks fooliumiga ja panin siis ahju alumisse vahesse kuni küpsemise lõpuni.

Kui kook valmis, tee vormi äär lahti, aga jäta vormi külge ja lase koogil ahjus jahtuda. Panin külmkappi. See on hea ja huvitav kook, hoopis teistmoodi kui teised, mida teinud olen. Väga raske on kirjeldada seda maitset, aga tasub kindlasti proovida! Kui mõned koogid lähevad järgmiseks päevaks paremaks, siis see vist on samal päeval parem.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails