kolmapäev, 11. aprill 2007

Profitrolid



Profitrolid ehk väikesed ümmargused tuuletaskud on valmistatud keedutaignast.
Selleks on vaja:

1,5 kl piima keema panna,
sinna 100 g margariini või võid sulama,
natuke soola.

Tõmbad pliidi pealt ära ja hakkad lisama 1, 5 klaasi jahu samal ajal koguaeg segades, et jahutükke ei tekiks. Segu peab muutuma ühtlaseks palliks. Lased jahtuda kuni enam tuline pole (60-70 kraadini), lisad ükshaaval 3 muna
Iga muna lisamisel klopitakse taigen ühtlaseks. Kui taigent ei jahuta, siis munad hüübivad ja tooted kerkivad küpsemisel vähe.
Pannile pannes tuleb arvestada , et profidrolid kerkivad seest tühjaks ja poole suuremaks.
Küpsetatakse 180-200 - kraadises ahjus. Küpsetada kuldpruuniks. Katsudes peab olema kõva, muidu vajuvad lössi.
Küpsetamise esimeses pooles ei tohi ahju ust lahti teha, muidu vajuvad profidrolid alla.
Samamoodi võib teha erinevate kujudega küpsetisi - pikki piklikke tuuletaskuid, kuu kujulisi, rõngaid.
Neid võib täita nii magusate kui soolaste täidistega - kohupiima, vahukoore, erinevate salatite, kreemide ja võietega. Täitmiseks teha külje sisse või põhja alla väike auk, kust tordipritsi pika peenikese otsikuga täidist sisse lasta.
Mina tegin selliseid täidiseid:
1. purustasin köögikombainis singi, paprika, lisasin majoneesi, soola. Lõpuks lisasin vahustatud soolaga maitsestatud vahukoore. Tulemus oli väga hea! Aga sink peaks olema korralik taine suitsusink, mis annab maitset, mitte mingid viilud.
2. Purustasin köögikombainis paprika ja riivjuustu, lisasin kodujuustu, majoneesi ja vahustatud vahukoore.




Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails