Panin eelmisel õhtul 2 dl odrakruupe vette likku (panin kaussi, vett kõvasti üle tangude).
Enne söögi tegemist koorisin ja tükeldasin kartulid, panin potti, sinna peale panin tangud, millelt valasin enne vee pealt ära. Vett panin nii palju, et kartulid ja tangud olid ilusti kaetud, aga vett eriti palju rohkem ka polnud. Alguses kui keema hakkab tekib halli vahtu, mis tuleks ära võtta. Lisasin soola (1,5 dessetlusikatäit - pool 8-liitrist potitäit oli kartuleid) ja keetsin paar tundi. Soola ei või nii palju panna kui lihtsalt kartulite keetmisel, sest vett ei valata ju ära ja kõik sool jääb toidu sisse.
Vett pealt ära ei valata, söök tambitakse pudrunuiaga ühtlaseks ja vahustatakse veel mikseriga üle.
Lisandiks sobivad hästi praetud lihakuubikud, aga ka lihtsalt praetud sibulad või kehvematel aegadel võisilm.
Seistes läheb tunduvalt paksemaks.
Pekikuubikute tegemiseks võtsin sellise 14 krooni maksva lihatüki (kilo hind 38 krooni), lõikasin väikesteks kuubikuteks ja praadisin pruuniks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar