kolmapäev, 11. aprill 2007

Paneeritud kalafilee


Puhastatud kala, millelt on lõigatud ära pea ja sisikond välja võetud, fileeritakse ära, võttes välja selgroog, luud ja nahk. Järgi jääb kalafilee, mis lõigatakse sobiva suurusega tükkideks. Panna soolaga maitsestatud vette seisma ja maitsestuma paariks tunniks. Soola ei või nii palju panna kui lihale paneks, sest kala võtab endasse soola tunduvalt paremini.
Kui osta poest külmutatud kalafileed, siis pole muud kui sulatada, tükkideks lõigata, veidi soola peale raputada ja paneerida, nagu allpool kirjeldatud.

Selleks, et peale praadimist paneering korralikult kala külge jääks, kasta kalafilee esmalt jahusse, nii et oleks korralikult jahune,


seejärel kasta jahune kalatükk lahtiklopitud soolaga maitsestatud munasegusse,

ja siis riivsaiasse.

Sellised näevad välja praadimata paneeritud toored kalafileed.


Praetud poolele võib veel veidi soola lisada.

Kala tuleb panna kindlasti kuumale õlisele pannile. Ahjupannil ei soovita kala praadida, kala kuivab liiga ära!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails