neljapäev, 29. märts 2007

Kartulisalat



Kartul (koorega keedetud, vt suupistete teemast rahvusliku suupiste alt tähelepanekuid)

porgand (koorega keedetud)

sink või vorst

marineeritud kurk

konservhernes

hapukoor

majonees

sool, (sinep)


Lastele serveerisin selliste pähklivormide sees küpsetatud korvikeste sees kartulisalatit. Tegin neile näod pähe, et lõbusam oleks. Sellised vormid ostsin kauplusest "Tuhat vajalikku asja", maksid 50 senti/tükk. Panin sama taigna, mis pähkliküpsetajas soolaste pähklite küpsetamiseks (vt küpsetiste teema alt pähklite retsepti, sama, mis magusate pähklite retsept, ainult suhkrut poole vähem ja soola natuke rohkem). Alguses katsetasin nii, et panin õhukese kihi taigent vormi ja siis tühja vormi talle peale, kuna kartsin, et äkki kerkib paksuks või kaotab oma õige vormi, kuid katsetasin ka ilma teise vormiga katmata ja väga ilusad õhukesed jäid. Ladusin nad kõik kõrvuti ahjupannile, küpsetasin 200 kraadi juures kuni olid pruunikaskollased. Täidis neid pehmeks ei teinud.


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails