Sellest kogusest tuleb suur pannitäis, ümmarguse lahtikäiva koogivormi jaoks teha pool kogust.
Algne retsept pärineb "Pere ja Kodu" retseptilisast, muutsin retsepti.
Algne retsept pärineb "Pere ja Kodu" retseptilisast, muutsin retsepti.
Põhi:
200 g toasooja võid
4 dl jahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/4 tl soola
Vahustasin köögikombainis või suhkruga, lisasin ühe muna, vahustasin ühtlaseks, siis lisasin teise muna, vahustasin samuti ühtlaseks, siis lisasin jahu, soola, lasin köögikombainil ühtlaseks segada.
Kate:
1 kg rosinatega pakikohupiima (mina tegin seekord 800 g Pagari kohupiimapastaga, sobis ka hästi)
2 dl suhkrut
400 g hapukoort
6 muna
6 spl jahu
1 dl rosinaid
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Kohupiimad, munakollastevaht, hapukoor, jahu, rosinad segada (kasutasin mikserit), lisada ettevaatlikult lusikaga segades munavalgevaht.
Põhja tainas suruda ühtlaselt pannile, kate valada peale. Küpsetada umbes 40 minutit 200 kraadises ahjus. Alguses panna 20 minutiks alumisse vahesse, et põhi pruunikaks läheks, siis küpsetada edasi keskmises vahes.
8 kommentaari:
meie pere lemmikkook.
Teeme seda tuttava taluniku käest ostetud kohupiimast. Olen sellest kohupiimast ka teistsuguseid kooke proovinud teha, aga see on parim.
sille kui suur on sinu pann?mõõtmetelt?
Mõõtsin ära - pealt koos äärtega on 39 * 38, seest see osa, kuhu tainas läheb, on 34 * 32, aga ega cm siia-sinna ei muuda midagi, tuleb lihtsalt natuke paksem või natuke õhem kook.
tänud!
hakkan kohe kooki tegema
otsisin internetist kohupiima plaadikoogi retsepti ja see tundus kõige maitsvam. tegin ja kook sai kiita. homme teen jälle :-)
See ongi parim kohupiima plaadikook, mida teinud olen.
tere kas tainast tulebki nii vähe kui plaadile laon siis ei saa tervet plaati ju täis kui hõõrun laiali siis jääb maru peenike kardan et jääb paberile kinni
Õhukese põhjaga on tegu küll, aga nii detailselt ei mäleta. Või on Sul tavasuurusega ahjuplaadist veidi suurem plaat?
Postita kommentaar