pühapäev, 29. aprill 2007

Hasselbacki kartulid

Toored kartulid lõigata pikemat külge pidi õhukesteks viiludeks nii, et alt jäävad viilud kokku. Kartulid asetada tulisele rasvainega määritud plaadile, avad ülespoole. Mina veeretasin viilutatud kartuleid õlisel pannil, et ka pealt õliseks muutuks. Raputasinvahedesse veidi soola. Küpsetasin ahjus 200-250 kraadises ahjus. Kui kartulid olid enam-vähem pehmed, aga valged, panin kartuli vahedesse juustutükke - ühele kartulile 2-3 vahesse. Küpsevad umbes 1 tund.

Hasselbacki kartuleid võib teha ka ilma juustuta, lihtsalt soolaga.


3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegin neid. Terve pere sõi isuga. Isegi poeg, kes muidu parktiliselt midagi ei söö. Tellis täna õhtuks ka neid kartuleid.:P
Aga minul küpsesid nad poole tunniga pehmeks.

Anonüümne ütles ...

Väga maitsvad!

Anonüümne ütles ...

No minul ei küpsend ära:( Mul olid nii suuremad kui ka väiksemad kartulid, suured olid eriti krõmpsud. Muidu olid head, aga homme lõunal pean suuri uuesti praadima. Ju ei lõikand õigesti!

Related Posts with Thumbnails