reede, 20. aprill 2007

Ahjukartulid lihaviiludega

Lõikasin 15 krooni eest ostetud läbikasvanud lihatüki viiludeks (kilohind 38 kr) ja panin kuuma ahju vähese õliga määritud ahjupannile (õliga panni panin enne tühjalt ahju, et õli muutuks kuumaks).



Praadisin 225 kraadises ahjus alumises vahes ühelt poolt pruuniks, keerasin külge, raputasin praetud poolele soola ja lisasin pannile sibularattad. Natukese aja pärast segasin sibulaid.

Kui toorele lihale panna soola, muutub liha kuivaks ja tuimaks, sool võtab lihamahlad välja.

Kui liha teine pool ka pruun, valan pannile peensoola ja vähese õliga segatud tükkideks lõigatud kartulid, segan kartulid lihatükkide ja sibulatega läbi nii, et lihad jääksid ülespoole, kuna vastu panni küpsetab alumises vahes kõige tugevamini ja seetõttu võib liha liiga ära kuivada ja kõrbeda. Küpsetan ahju alumises osas kuni kartulid on pehmed (umbes 1 tund).



Väga maitsev õhtusöök, lihad ei kuivanud ära, jäid pehmeks! Sama sööki võib teha ka väikesteks kuubikuteks lõigatud lihast, siis käib kõik täpselt samamoodi.

Lisandiks sobib hästi marineeritud kurk, marineeritud peet, toores hapukapsas vm.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Liha võib ju ka ilma eelneva praadimiseta koos kartulitega ahjus küpseda.

Related Posts with Thumbnails