
Seoses lapse lehmapiima allergiaga, sai mõni aeg tagasi proovitud ise
sojaubadest piima teha, nüüd oli mul võimalus seda Eesti Sojaliidu
sojapoes müüdava sojapiimamasinaga teha.
Selleks tuleb sojaoad panna vähemalt 10 tunniks likku, mina leotasin 13 tundi, seejärel hõõruda ube käte vahel, mille tagajärjel tulevad ubadelt lahti neid ümbritsevad kestad. Kestade eemaldamine pidi parandama piima maitset. Kestad saab kergelt kätte kui lasta käte vahel hõõrutud ubadele vesi peale, kestad kerkivad pinnale.
Pildil kestad.

Ühe masinatäie piima tegemiseks tuleks võtta 150 g leotatud ube, selleks mõõta vastava mõõdutopsiku abil leotamiseks 63 g kuivi ube.
Kui oad leotatud, kestad eemaldatud, panna nad piimamasinasse, lasta masinasse vastavalt näidule vett

ja panna masin tööle. Umbes 20 minuti pärast annab helisignaal märku piima valmimisest. Seejärel tuleks piim valada läbi riidega vooderdatud sõela, mille järel jääb sõelale
okara. Nii lihtne see ongi, piima pole eraldi enam vaja kuumutada.
Masin on tööprotsessi ajal enamus ajast hääletu, vaid paaril korral teeb suhtelsielt vaikset müra.
1 kommentaar:
Tere!
mõtlen isegi laktoositalumattuse tõttu sojapiimamasina soetamise peale aga sooviksin enne teada, kui mõttekas see on - kas (maitse)omadused on võrreldes ise, ilma masinata tehtud piimast väga erinevad?
Postita kommentaar