pühapäev, 16. mai 2010

Rabarberi-riisivorm

Tegime kokkuhoiu kokaklubis. See oli hea vorm, seda süües oli positiivses mõttes tunne, nagu sööks riisiputru rabarberikisselliga.

Allikas: Ajakiri "Kööginurk"

500 g rabarberit
300 g riisi
150 g suhkrut
3 kl piima
2 munavalget
võid
1 spl riivsaia
näpuotsaga soola

Keeda riis pehmeks, lisa sool ja pool suhkrukogusest. Lõika rabarberivarred 1,5-2 cm pikkusteks tükkideks ja hoia neid pool tundi kuumas vees kaane all, seejärel tõsta sõelaga välja. Vala jahtunud riisile vahuks löödud munavalged ja sega korralikult läbi. Tõsta võiga määritud ahjuvormi kihtide kaupa riis ja rabarber, pealmises kihiks jäta riisikiht. Piserda sulavõiga ja puista üle riivsaiaga. Tõsta vorm kuuma ahju, küpseta 20-25 minutit.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub isuäratav ja tahaks järele proovida, kuid jääb segaseks, mis hetkel täpsemalt piima ja teise poole suhkrust peaks lisama? Ette tänades,
Külli

Sille Varblane ütles ...

Alguses sai vähese veega keema pandud ja siis mõne aja pärast lisatud piim ja keedetud, kuni riis tõmbas piima endasse. Ma arvan, et pool suhkrust võiks segada rabarberiga.

Related Posts with Thumbnails