esmaspäev, 10. mai 2010

Kartulivorm võilillelehtedega


Tegime kokkuhoiu kokaklubis.

Retsept on soomlaste Arktiset Aromit ry veebilehelt (Voikukka-perunalaatikko), retsept oli Nami-Nami retseptikogus.

Kevadel võib tavapärasele kartulivormile lisada noori võilillelehti.

800 g kartulit
2 sibulat
2 sl õli
100 g võilillelehti
2 dl riivitud juustu
soola
musta pipart
muskaatpähklit
1 dl 10% rõõska koort
1 dl piima

Koori kartulid ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Loputa külmas vees, nõruta.
Lõika sibulad viiludeks ja prae kergelt õlis läbi. Lisa kartuliviilud ja prae veel mõni minut.
Pese võilillelehed, eemalda roots. Keeda rohkes vees 5 minutit. Nõruta ja haki lehed väiksemaks.
Määri ahjuvorm võiga, laota põhjale kiht sibula-kartulisegu. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Laota peale võilillelehti, siis riivitud juustu. Korda, kuni kõik ained on otsas. Pealmiseks jäägu kartuli-sibulasegu.
Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Kalla peale koore-piimasegu ja küpseta ilma kaaneta veel 30 minutit, kuni kartulid on pehmed.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Ja kuidas see maitses? Väga põnev oleks lugeda ka järeleproovitud retseptide kommentaare, mitte ainult retsepte.

Sille Varblane ütles ...

Osad kiitsid, aga minu jaoks oli mingi väga tugev maitse. Ma ei tea, kas see oli sellest, et pandi palju muskaati või oli see võilillle maitse.

Related Posts with Thumbnails