esmaspäev, 3. mai 2010

Kartulipüreesupp

Tegime kokkuhoiu kokaklubis seda suppi, muutsime retsepti selliselt, et rööska koort ei valanud peale serveerimisel, vaid valmistamise lõpus segasime supisse ja kuumutasime koos kergelt läbi.
Pildil on näha, mis värvi jääb supp kui riivitud kartulitel lasta enne keema panemist õhu käes seista. Teises grupis sai kartulid kohe peale riivimist keema pandud ja seal tuli supp kena helekollane, pilt jäi kahjuks tegemata. Maitselt ei olnud ka pildil näha oleval rohelisel supil midagi viga.

Allikas: Retsept mugandatud Nami-Nami poolt Salme Masso raamatust Kokaraamat (1984).

50 g võid
1.5 sl nisujahu
1.5 l vett või puljongit
500 g toorest kartulit
soola
100 g rõõska koort
värsket peterselli
krutoone ehk röstitud saiakuubikuid või leivakuubikuid

Kuumuta või ja jahu läbi, lisa kuum vedelik ja kui see keema hakkab, riivi peene riiviga juurde toored kartulid. Keeda 10-15 minutit, siis maitsesta soolaga, püreesta.
Serveerimisel lisa koort, hakitud petersellilehti ja anna kõrvale praetud või röstitud leivakuubikuid.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails