pühapäev, 16. mai 2010

Karamellimaitseline rabarberivorm

Tegime kokaklubis, oli liiga magus ja vedel, ei püsinud ühtse vormina, vaid oli vormist lusikaga võetav suhteliselt vedel segu.

Allikas: Ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisa

500 g rabarbereid
1 dl suhkrut
2 tl kaneeli

Purusegu:

75 g sulatatud võid
1 dl (fariini)suhkrut
2,5 dl kaerahelbeid
1 dl tükeldatud pähkleid või mandleid

Pese, kuivata ja viiluta rabarberid. Määri keskmise suurusega ahjuvorm ning kalla rabarberid sinna sisse. Puista peale suhkur ja kaneel, sega segamini. Nüüd valmista kausis purusegu, selleks vahusta toasoe või suhkruga. Fariinisuhkur annab karamellimaitse. Lisa kaerahelbed ja tükeldatud mandlid või pähklid, sega segamini ja vala vormi. Küpseta 200-kraadi juures 15-20 minutit. Serveeri vaniljekastme või -jäätisega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails