pühapäev, 16. mai 2010

Kaerajahu-kohupiimapärmitainast moosiplaadikook

Tahtsin teha tervislikku pärmitainast ilma nisujahuta. Ostsin turult kaerajahu, kuid kuna see oli täistera kaerajahu, siis oli küpsetist süües kohati tunne nagu sööks puitu, sest seal oli liiga palju kestasid. Iseenesest tainas kerkis potis kenasti, kuigi ta pole konsistentsilt selline nagu nisujahust. Sellest tainast ei saa käte vahel midagi vormida ega ka rullida, tainas laguneb laiali väikesteks tükkideks, aga see tuleneb juba kaera eripärast. Turul oli müügil ka kaerapüülijahu, teinekord proovin sellest teha. Serveerisin kooki jäätisega, see oli kompensatsiooniks kestade eest.


50 g pärmi
850 g kaerajahu
1 dl tärklist
1 dl suhkrut
1 dl õli
2 muna
400 g kohupiima

Pärm segada suhkruga vedelaks, segada käesooja veega, lisada 400 g jahu, jätta 20 minutiks eelkerkima. Seejärel lisada lahtiklopitud munad, õli ja ülejäänud jahu ning kohupiim, segada lusikaga kloppides, sõtkuda seda tainast ei õnnestu. Jätta tainas kaetult sooja kohta kerkima.

Kerkinud tainas valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ajada lusikaga ühtlaselt laiali, kata moosikihiga, minul oli mustasõstramoos, küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas kuni põhi küps ja alt helepruun.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"segada käesooja veega"
Palju vett lisasite?

Kartulitärklis koos teise osa jahuga?

toidupildid ütles ...

See retsept on jah natuke puudulik, ilmselt kiiruga kirjutatud. Tärklis segada teise osa jahuga. Koguseid vaadates arvan, et vett võis olla 0,4-0,5 l, sest nisujahust tehes läheb selline kogus.

Related Posts with Thumbnails