pühapäev, 30. mai 2010

Rabarberi-kohupiimavorm

Tegime kokaklubis ka sellist maitsvat toitu.

Allikas: "Targu Talita"

500 g kohupiima
200 g suhkrut
3 muna
1 sidruni mahl
1 tl küpsetuspulbrit
60 g mannat
500 g rabarberit

Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, munavalged vahustada tugevaks vahuks. Kohupiimale lisada sidrunimahl, küpsetuspulbriga segatud manna, ragarberitükikesed, lõpuks munavalgevaht, valada vormi, küpsetada kuni pealt pruun.


4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!
Kui suure vormiga peaks tegema? Aitäh!

Sille Varblane ütles ...

Arvan, et pole erilist tähtsust. Ma ei ole küll enne rabarberiga kohupiimavormi teinud, kuid tavalist kohupiimavormi olen teinud kuumakindlas klaaskausis, kokaklubis tegime umbes poole ahjuplaadi suuruses ristkülikukujulises vormis, võid teha sellises, nagu sul on, lihtsalt paksema kihi korral küpseb kauem.

Sille ütles ...

Tere!
Kas munakollased tuleb kohe alguses kohupiimale lisada?
Ja kas on võimalik hiljem selle tükke näpu vahel süüa?
Suur aitäh!

Sille Varblane ütles ...

Munakollase võiks suhkruga heledaks vahuks vahustada ja siis võiks sinna samasse kaussi munavahu peale panna kohupiima. See vorm on täiesti käe vahelt söödav nagu kook.

Related Posts with Thumbnails