esmaspäev, 10. mai 2010

Jänesekapsa-kartulipüreesupp


Tegime ka seda suppi kokaklubis. Retseptis olid jänesekapsaa asemel hapuoblikad, aga kuna meil hapuoblikaid sellele supile ei jätkunud, tuli mõte teha jänesekapsastega, supp oli üle ootuste hea. Sööjad imestasid, miks see supp küll nii hea on.

Allikas: Ajakiri "Kööginurk"6/2008

6 kl puljongit
500 g kartuleid
200 g jänesekapsaid
200 g porrut
100 g mugulsibulat

pipart
kaunistamiseks hakitud rohelist sibulat

Lõika kartulid kuubikuteks, jänesekaosad ribadeks. Tükelda sibul ja porru, koori kartulid. Prae sibul ja porru, maitsesta soola ja pipraga. Kui maitsetaimed pehmed, lisa kartulikuubikud, vala peale puljong, hauta kuni kartul on pehme, siis lisa hapuoblikas, kuumuta mõni minut. Püreesta supp saumikseriga või hõõru läbi sõela. Maitsesta püree soola ja pipraga.


Retsepti järgi oleks pidanud seda sööma külmalt, meie sõime soojalt.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails