esmaspäev, 3. mai 2010

Musta sõstra-saiamaius


Sellele nädalal teeme kokkuhoiu kokaklubis magustoite, mis sisaldavad marju, puuvilju või köögivilju.

Allikas: Ajakiri "Kööginurk" 7/2008

400 g musti sõstraid (asendasime osa maasikatega)
200 g saiakuubikuid
50 g hakitud sarapuupähkleid (ei pannud)
1 apelsin
25 g kookospiima või kookoshelbeid
50 g suhkrut
150 ml vett
1 spl mett


Vala vesi ja mustad sõstrad potti, keeda nõrgal tulel koos apelsinimahla ja koortega, siis lisa mesi, sega läbi, lase jahtuda. (Meie keetsime musti sõstraid vaid suhkruga. Saiakuubikutega kihiti panime külmutatud maasikaid ja keedetud musti sõstraid, apelsini ei keetnud, vaid panime värskelt magustoidukaussidesse väikeste tükkidena.)

Pane saiakuubikud ahjuplaadile ning tõsta 180-kraadisesse ahju. Kuivata need krõbedaks ja kuldkollaseks. Jahtunud saiakuubikud sega pähklipuru, kookospiima ja suhkruga. Pane kõrgetesse pokaalidesse kihikaupa marjad ja saiakuubikud. Puista pähklid peale, kaunista apelsiniviiludega. Paku koos maitsestamata jogurti või vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails