kolmapäev, 17. märts 2010

Toore porgandi-pärmitainas

Tegime kokaklubis nii keedetud porgandi lisandiga tainast kui ka toorega, siin on toore porgandi lisandiga. Keedetud porgandiga on neist vast parem.


25 g pärmi

2 dl vett

3 dl riivitud porgandit

0,5 dl suhkrut

0,5 tl soola

600-700 g jahu

2 spl õli


Lõpus peale panekuks hapukoort ja riivitud juustu

Tee eelkergitustainas. Selleks sega käesoe vesi suhkruga vedelaks segatud pärmiga, lisa pool jahukogusest, sega lusikaga läbi, jäta kaetult kerkima 20 minutiks. Siis lisa ülejäänud jahu, veidi kuivemaks pigistatud riivitud porgand, õli ja sool, sõtku, jäta kerkima. Vormisime kolm saiapätsi. Lõpus kui juba oli pruun, määrisime hapukoorega ja raputasime üle riivitud juustuga.

See tainas eeldab pikemat madalamal temperatuuril küpsetamist (175-kraadi), meil jäi natuke nätske.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails