reede, 5. märts 2010

Kohupiima-muretainarull mahlase sibula-porrutäidisega (sibularull)

Tegime kokaklubis, tainas oli hea, aga täidist oleks võinud vähem olla, täidis jäi piruka sees kuidagi liiga vedel ja märg.

Nami-Nami retseptikogu


Kohupiima-muretainas:
200 g kohupiima
3 dl nisujahu
(sellest 1 dl võib olla täisteranisujahu )
100 g võid

0,5 tl soola (retseptis ei olnud)


Sibulatäidis:
6 sibulat
1 porrut
2 sl õli
2 sl (soja)jahu
1 dl piima
ürdisoola

soola
punet

Sega kohupiim ja jahu, lisa jahtunud sulavõi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa veidi vett. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi.
Koori ja haki sibul, poolita ja viiluta porru. Pruunista porru ja sibul kergelt õlis. Lisa maitseained, (soja)jahu ja piim, kuumuta paksenemiseni. Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda.
Rulli tainas umbes 5 mm paksuseks plaadiks ja kata sibulaseguga, jättes servad 3 cm ulatusest puhtaks. Keera rulli, suru servad kinni ning aseta, liitekoht allpool, ahjuplaadile. Torka kahvliga pealt kergelt läbi ning küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.
Serveeri rohelise salatiga.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mina olen liiga vedelale täidisele pannud kuiva mannat juurde paar supilusikat. Mannat lisan isegi pitsakattele kui liiga vedel tundub olevat. Mannamaitset pole üldse tunda,aga seob liigse vedeliku.

Related Posts with Thumbnails