neljapäev, 11. märts 2010

Porgandi-kohupiimakotletid

Tegime kokaklubis neid väga-väga maitsvaid magusaid kotlette, olid laste suured lemmikud.Tegime 1,5 kordse koguse.


Allikas: Toidutare


500 g pakikohupiima

1 dl suhkrut

2 muna

1 dl jahu (asendasime mannaga)

200 g riivitud porgandit (riivisime peene riiviga)

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged. Seejärel vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim, (jahu) manna ja riivitud porgand. Siis sega juurde munavalgevaht. Vormi väikesed kotletid ja prae mõlemalt poolt kuldkollaseks. Serveeri hapukoorega. Kuigi retseptis ei olnud paneerimisest juttu, paneerisime riivsaias, ilma pole mõeldav neid pannil praadida. Kohupiimakotletid võiks teha võimalikult õhukesed ja praadida madalal kuumusel, siis ei kõrbe ära ja küpsevad kenasti läbi.


Esmaspäevases grupis tegime ahjus kohupiimavormina, segu küpsetati küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil.


6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!
Kas on plaanis välja anda ka "Kokkuhoiu kokaklubi" kokaraamat (oleksin selle kindel ostja)?

Sille ütles ...

Kas just seda, aga elame-näeme.

Unknown ütles ...

Tere,
Tahaks kah neid porgandi-kohupiima kotlette teha, aga lapsel muna-allergia. Kas neid kuidagi ilma munata saaks teha? Olen kotlette ilma munata teinud ja no laiali valguvad :D

Katrin ütles ...

Britta - küll mitte nende kotlettide kohta, aga hakklihast pisikesi kotlette tegin oma lapsele (kui tal väiksemana oli munatalumatus) nii: hästi peeneks hakitud sibul, hakkliha, rukkijahu ja veidi vett. Seisid ilusti koos ja lisaks ka väga head:)

Sille ütles ...

Ma kardan, et kohupiim vajab siiski koospüsimiseks muna või proovida jahu lisamisega? Aga proovi muna asemel hapukoort panna ja pane natuke rohkem mannat. Ma ei julge garanteerida, et õnnestub, aga võid proovida. Ja kui sa katsetad, siis anna teada, kuidas läks.

Anonüümne ütles ...

Seoses muna-allergiaga - ma küll ei tea, kas see kotlettide puhul töötab, aga igasuguste kookide puhul asendab muna hämmastavalt hästi selline asi nagu õunapüree (ise ka ei uskunud, kui tuttavalt taimetoitlaselt kuulsin, aga tõesti töötab). :)

Related Posts with Thumbnails