 
  Väga hea kook, mida katsetasime kokkuhoiu kokaklubis ja mille puhul kartulit koostises poleks osanud aimatagi! Kook, mida teeks veelgi.
Allikas „Koogid. 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast”
450 g muredaid kartuleid
50 g margariini
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
2 suurt või 4 väikest kooritud, tükeldatud õuna
1,2 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1,2 dl rosinaid
1 spl värsket sidrunimahla
2 spl vahukoort
1 spl tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
Keeda kooritud kartulid pehmeks, jahuta, püreesta, lisa või, jahu, sool. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Määri 25 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga (tegime ristküliku kujulises vormis, katsiem küpsetuspaberiga).
Jaga tainas pooleks. Rulli jahusel laual kaks  vormi suurust  1cm paksust ketast. Pane üks vormi põhja ja kata õunatükkidega. Sega kausis suhkur, kaneel, rosinad. Puista pool suhkrusegu õuntele ja nirista peale sidrunimahla,  kata teise kartulitaina kettaga
kata teise kartulitaina kettaga  ja puista sellele ülejäänud suhkrusegu. Küpseta 30-40 minutit kuni kook on kuldpruun. Jäta 15 minutiks vormi jahtuma, eemalda vormi serv ja lase täielikult jahtuda.
ja puista sellele ülejäänud suhkrusegu. Küpseta 30-40 minutit kuni kook on kuldpruun. Jäta 15 minutiks vormi jahtuma, eemalda vormi serv ja lase täielikult jahtuda.  Vahusta koor tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga ja sidrunimahlaga, kaunista sellega kook.
Vahusta koor tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga ja sidrunimahlaga, kaunista sellega kook.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.jpg) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.png) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar