Tegime kokaklubis seda maitsvat pirukat, mis sai palju positiivseid hinnanguid.
Täidis ja põhi võetud erinevatest Nami-Nami retseptikogus olevatest retseptidest.
Põhi:
1 dl jahu
0,5 tl soola
2 dl kaerahelbeid
50 g võid
1 dl peenelt riivitud porgandit
0,5 dl vett
Jahu, sool, kaerahelbed segada omavahel, lisada riivitud porgandid, vesi ja või, segada käte vahel ühtlaseks taignaks, panna küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Täidis:
600 g sibulaid
1,5 tl soola
õli ja võid praadimiseks
musta peenpipart
Sibulad purustada köögikombainis peeneks, praadida küpseks, maitsestada soola ja pipraga ning valada taignale. Põhja võiks 10 minutit eelküpsetada ahju alumises osas enne täidise ja katte panekut.
Kate:
2 muna
2 dl 10% rõõska koort
2 dl piima (asendasime veega)
0,5 tl soola
60 g jahu
Katte tegemiseks kloppida munad lahti, lisada rõõsk koor, piim, sool ja jahu. Kate valada sibulatäidisele.
Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 35 minutit, viimased minutid hoidsin ülemises vahes.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar